INOVACIJA

Prva i jedina pasta za zube na svijetu s Microrepair® koja popravlja caklinu zuba

Biorepair je nastao 2006. godine, kao pasta za zube patentirana na temelju tehnologije microRepair-a®, u suradnji istraživačkih laboratorija Coswell grupe i profesora Roverija iz LEBSC-a (Laboratorij za okoliš i biološke kemijske strukture).

LEBSC radi već više od 30 godina u "G. Ciamician" Odjelu za kemiju Sveučilišta u Bologni, koristeći najnaprednije kemijske i fizičke tehnike za proučavanje kemijskih i bioloških značajki procesa mineralizacije kalcificiranih tkiva, osobito kostiju.

Foto Prof. Roveri

ŠTO SU MicroRepair ČESTICE?

MicroRepair® su cink-supstituirani-karbonat-hidroksiapatitni kristali. MicroRepair® čestice nastaju u laboratoriju kroz inovativni proces sinteze koji se postiže kontroliranjem mikrometske agregacije nanometrijskih kristala. Sastav tih mikročestica vrlo je sličan sastavu zubne cakline.

Ova sličnost daje microRepair-u® biomimetičko svojstvo, čime se mikročestice permanentno integriraju sa zubnom caklinom i dentinom, čime se ravnomjerno i prirodno popravlja zubna caklina i dentin.

Zahvaljujući prisutnosti pozitivnih i negativnih iona fosfata i kalcija, hidroksiapatit djeluje u kontaktu s microRepair-om® te se trajno veže na hidroksiapatit zubi.

Čestice microRepair-a® tvore ravnomjeran premaz na površini zuba, te na taj način prodiru u pukotine cakline i kemijski se vežu za njega, čime ih popravljaju i remineraliziraju.

Jedan inovativni aktivni sastojak, tri učinkovite mjere:

  • Popravlja zubnu caklinu
    nanošenjem novog materijala
  • Smanjuje preosjetljivost dentina u 30 sekundi
    zatvarajući izložene dentinske kanaliće koji uzrokuju osjetljivost i bol
  • Pomaže u borbi protiv razvoja bakterija i stvaranja
    karijesa oslobađanjem antibakterijskih cinkovih iona

POPRAVLJA 100% ZUBNE CAKLINE NAKON SVAKE UPOTREBE*

* in-vitro test na zubnoj caklini

Klinička ispitivanja pokazala su da microRepair® nanosi 50% više zubne cakline na površinu zuba. Na taj način stvara premaz koji štiti caklinu i zube od bakterijskog biofilma uzrokovanog stvaranjem plaka i kamenca, što dovodi do karijesa i gingivitisa.

Bakterije u biofilmu hrane se šećerom i snižavaju pH usta, stvarajući kiselo okruženje koje korozira caklinu. Kako se pH usta smanjuje, microRepair® oslobađa antibakterijske cinkove ione, koji se kombiniraju sa slinom kako bi se pH usta vratio na alkalnu razinu. Na taj način smanjuje se razvoj bakterija, kao što je Streptococcus Mutans, jedan od glavnih uzročnika odgovornih za karijes.

MicroRepair® čestice imaju dodatne učinke, kao što je apsorpcija sumpornih spojeva odgovornih za loš zadah. Svakodnevno korištenje Biorepair-a® pomaže u borbi protiv lošeg zadaha zahvaljujući apsorpcijskim svojstvima microRepair® čestica.

MicroRepair® je 2 puta učinkovitiji u borbi protiv erozije cakline


Fluor, koji se godinama koristi u oralnoj higijeni, jača zubnu caklinu i učvršćuje je sprečavajući reakciju s kiselim tvarima.


Biorepair® ima superiorni remineralizirajući učinak na zubnu pastu s fluorom, čije se remineralizirajuće i antibakterijsko djelovanje postiže samo pod određenim uvjetima (na primjer, specifične temperature i pH vrijednosti unutar usne šupljine).
Mogućnost remineralizacije tvrdih tkiva utječe na mnoge oralne patologije:

1. preventivno djelovanje na zubni karijes remineralizacijom početnih lezija

2. desenzibilizirajuće djelovanje dentina, jer potiče izumiranje dentinskih tubula

In vitro testovi na eroziju cakline pokazuju da je Biorepair dvostruko učinkovitiji od normalne paste za zube koja sadrži fluoride, jer se microRepair® nanosi na caklinu i stvara sloj hidroksiapatit koji osigurava učinkovitu, dugotrajnu zaštitu protiv napada kiselina.

Tijekom godina znanstvena je zajednica istaknula posljedice i rizike koji mogu nastati zbog prekomjernog unosa fluorida, npr. fluoroze. Ova inovativna, nježna i potpuno bezfluoridna formula iz Biorepair-a® je sigurna te je mogu koristiti djeca mlađa od 6 godina, čak i bez nadzora odraslih.