PROBLEMI S DESNIMA I UZROCI PERIODONTITISA

Zdrava usta nisu usta bez bakterija. U normalnom ekosustavu se obično uspostavlja ravnoteža između brojnih pronađenih vrsta bakterija i obrambenih sustava organizma. Zdrave i patogene bakterije žive jedna uz drugu u uravnoteženom statusu, poznatom kao eubioza. U ovom slučaju nema iritacije sluznice, a zubno je meso ružičasto i relativno kompaktno, što je jasan znak dobrog zdravlja i dobre oralne higijene.

Kada patogene bakterije prevladaju, ta se ravnoteža gubi i stvara se status poznat kao disbioza. U tom se slučaju sluznica može lako upaliti, a desni posebno postaju tamne, crvene i osjetljive. Može se pojaviti infekcija i upala.

 

Znanstvena zajednica potvrdila je da neravnoteža oralne mikrobiote dovodi do infekcije i upale sluznice u korijenu desni koja se može pogoršati i rezultirati ekstremnom parodontalnom bolešću. Već nekoliko godina, pristup profesionalaca je poduzimanje mjera za uklanjanje uzroka bolesti.

Eubiosis, dysbiosis and oral microbiota

BIOREPAIR PERIBIOMA PROIZVODI

Napredna pasta za zube s formulom na bazi probiotika i vitamina A, C i E koji pomažu u sprječavanju krvarenja i potiču ponovno uravnoteženje oralne mikrobiote koja štiti od glavnih uzroka parodontitisa.

Pjena za ispiranje usta oslobađa mikro mjehuriće koji prianjaju na zube i zubno meso, dopirući do najteže dostupnih međuzubnih prostora. Idealno za nadraženu sluznicu usne šupljine, bolne, natečene i desni sklone krvarenju.

Žvakaća guma bez šećera za dobrobit oralne higijene. Dodatak prehrani s 3 milijarde odabranih živih probiotika za uravnoteženje oralne mikrobiote i vitamin C za zdrave i jake desni.

INOVATIVNI AKTIVNI AGENT

Biorepair® PERIBIOMA - inovacija temeljena na najnaprednijim istraživanjima oralne higijene koja pomaže u sprečavaju krvarenja i nastanka parodontitisa te pridonosi ravnoteži mikrobiote.

Inovacija Biorepair® Peribioma uključuje pastu za zube i žvakaću gumu s microRepair®BIOMA, jedinim poboljšanim aktivnim principom obnavljanja cakline s posebno odabranim probioticima koji pomažu u održavanju ravnoteže oralne mikrobiote, stimuliraju imunološko djelovanje i štite zubno meso od plaka.

 

Parodontitis je završna faza ozbiljne bakterijske infekcije koja napada desni i zubno tkivo. Početni simptomi uključuju upalu i krvarenje, uzrokovano bakterijskim plakom koji se taloži oko ruba desni.Ako se ne liječi, situacija se može drastično pogoršati pa čak dovesti do ispadanja zubi. Gingivitis, vrlo česta bolest, nije ništa drugo nego početak upale koja, ako se ne liječi, može prerasti u parodontitis.

Odabrani probiotici djeluju antimikrobno i usporavaju širenje patogenih mikroorganizama i probiotičkih metabolita. Osim toga, mogu se vezati za toksine koje oslobađaju uzročnici patogenih mikroorganizama i spriječiti njihovo djelovanje.

 
 
 

ŠTO JE MIKROBIOTA?

Mikrobiotu čine svi mikroorganizimi koji žive u simbiozi u našem tijelu.
Najčešća je ona koja se nalazi u crijevima. Izravno je povezana s oralnom mikrobiotom, koja je najraznovrsnija u našem tijelu jer sadrži najširi raspon zdravih i patogenih bakterija.
Oralna mikrobiota ima 6 milijardi bakterija, više od 700 različitih vrsta i više od 100 milijuna mikroorganizama na svakom milimetru sline. Skladno žive u našim ustima održavajući ih zdravima.